Rostbíf z vysokého roštěnce
63 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 2lžíceOlej slunečnicový
- marináda
- 4lžíceTymián čerstvý
- 3lžíceBazalka
- 3lžíceHořčice kremžská
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžíceOlej olivový
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1,5lžičkySůl
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme. Zbylý provázek 2 x podvlékneme a vytvoříme větší smyčku, stočíme ji a navlékneme na maso. Takto postupně ovážeme celý špalíček masa roštěnce.
- 2Připravíme si marinádu: Čerstvý tymián s bazalkou omyjeme a drobně pokrájíme. Dáme je do misky, přidáme hořčici, rozetřený česnek, Sherry Brandy, olej, čerstvě pomletý pepř a sůl. Marinádu důkladně promícháme. Maso na plytkém talíři potřeme vzniklou hustou kašičkou a necháme ho marinovat minimálně 2 hodiny (ideální je nechat maso marinovat přes noc). Maso 2-3 x za dobu marinování otočíme.
- 3V pánvi si rozpálíme 1-2 lžíce oleje a maso zprudka restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách dozlatova.
- 4Hovězí rostbíf dáme v zapékací míse do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme 35-45 minut (podle síly špalíčku masa). Po upečení maso uvnitř by mělo být krvavé až růžové. Pokud by se peklo déle, bylo by úplně propečené. Dáváme si pozor na čas!
- 5Upečený rostbíf vyjmeme z trouby, provázek odstraníme. Teplé maso nakrájíme na silnější plátky až po 15 minutách.
- 6Studený rostbíf servírujeme tak, že ho nakrájíme na velmi tenké plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.