Roštěná na pivě
40 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2kusyCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
29 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
870 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- 2Hovězí roštěnou omyjeme studenou vodou, osušíme, rozporcujeme na plátky, které na okrajích nařízneme, z obou stran lehce naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a z obou stran je prudce orestujeme. Pak do hrnce přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou doměkka.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme, případně přilijeme vodu, dochutíme sójovou a worcesterovou omáčkou, pepřem a solí a necháme ji krátce provařit. Pak dáme zpět do hrnce plátky masa, prohřejeme je, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.