Roštěná na pivě

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
    • 2kusyCibule
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžíceOmáčka sójová
    • 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
    • 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 2decilitryVoda pitná
    • 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
29 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
870 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.
  • 2
    Hovězí roštěnou omyjeme studenou vodou, osušíme, rozporcujeme na plátky, které na okrajích nařízneme, z obou stran lehce naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a z obou stran je prudce orestujeme. Pak do hrnce přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou doměkka.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme, případně přilijeme vodu, dochutíme sójovou a worcesterovou omáčkou, pepřem a solí a necháme ji krátce provařit. Pak dáme zpět do hrnce plátky masa, prohřejeme je, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.