Roštěná na tymiánu
65 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaTymián sušený
- 500mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
569 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso poprášíme hladkou moukou a orestujeme na oleji na zpěněné, nadrobno nakrájené cibulce.
- 2Plátky posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 3Hotové maso vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou se smetanou. Chvíli povaříme a přes síto přecedíme na maso.
- 4Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.