Roštěná po vídeňsku
45 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMasový vývar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
51 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibule a jednu z nich nakrájíme na kostičky, zbylé na kolečka.
- 2Roštěnky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
- 3V pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme kolečka cibule.
- 4Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej a z každé strany na něm 2 minuty zprudka opékáme roštěnky. Vyndáme je a zabalíme do alobalu.
- 5Do pánve, kde bylo maso, vložíme kostičky cibule, zaprášíme je moukou a opečeme dozlatova. Zalijeme je vývarem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Osolíme a opepříme.
- 6Z druhé pánve vyndáme kolečka cibule. Necháme je na papírové utěrce okapat.
- 7Roštěnky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a obložíme dozlatova osmaženou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.