Roštěná s brusinkovou omáčkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
46 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
192 mg
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou a osušenou roštěnou osolíme, opepříme a ze všech stran osmažíme na másle. Osmažené maso vložíme do pekáče i s máslem a zhruba 40 minut pečeme v předehřáté troubě. Během pečení přeléváme výpekem.
  • 2
    V mezičase v kastrole svaříme brusinkový kompot s cukrem a skořicí. Do omáčky zašleháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí. Na závěr vaření přidáme strouhanou pomerančovou kůru.
  • 3
    Roštěnou nakrájíme na tenké plátky a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.