Roštěná se sýrovou omáčkou a křenem

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
685 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odleželé plátky roštěné na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme dvěma špetkami soli, opepříme a po obou stranách opečeme na 2 lžících másla s 1 lžíci oleje. Poté plátky přeložíme na talíř a ve výpeku usmažíme drobně pokrájenou cibuli. Na cibuli položíme plátky i se šťávou, která z nich vytekla, podlijeme vývarem a dusíme, až jsou roštěnky měkké. Během dušení maso podléváme podle potřeby a maso obracíme.
  • 2
    V mezičase připravíme sýrovou omáčku. V rendlíku uděláme ze lžíce másla a mouky světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanu, dbáme, aby se netvořily hrudky, a jíšku provaříme. Poté zašleháme žloutek, špetku soli, jemně ustrouhaný křen a polovinu nastrouhaného sýra.
  • 3
    Když jsou plátky měkké, vyjmeme je na talíř, plátky potřeme připravenou omáčkou a vložíme do zapékací mísy a podlijeme šťávou z dušení roštěnek. Maso zasypeme zbylým ustrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 220°C, až sýr zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.