Roštěná se sýrovou omáčkou a křenem
120 min.

Ingredience
- 4plátkyHovězí roštěnka vys. peč.
- 3špetkySůl
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 150gramůEidam jemné plátky 45%
- 2lžíceKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
685 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Odleželé plátky roštěné na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme dvěma špetkami soli, opepříme a po obou stranách opečeme na 2 lžících másla s 1 lžíci oleje. Poté plátky přeložíme na talíř a ve výpeku usmažíme drobně pokrájenou cibuli. Na cibuli položíme plátky i se šťávou, která z nich vytekla, podlijeme vývarem a dusíme, až jsou roštěnky měkké. Během dušení maso podléváme podle potřeby a maso obracíme.
- 2V mezičase připravíme sýrovou omáčku. V rendlíku uděláme ze lžíce másla a mouky světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanu, dbáme, aby se netvořily hrudky, a jíšku provaříme. Poté zašleháme žloutek, špetku soli, jemně ustrouhaný křen a polovinu nastrouhaného sýra.
- 3Když jsou plátky měkké, vyjmeme je na talíř, plátky potřeme připravenou omáčkou a vložíme do zapékací mísy a podlijeme šťávou z dušení roštěnek. Maso zasypeme zbylým ustrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 220°C, až sýr zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.