Roštěnkové závitky
85 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůŠunkový salám
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusPaprika červená
- 4lžičkyHořčice plnotučná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
419 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- 2Na každou roštěnku položíme plátek slaniny, šunkového salámu, sýra, polovinu předem uvařeného vejce a proužek očištěné papriky. Maso svineme a upevníme párátky.
- 3Roštěnky obalíme v hladké mouce, krátce osmahneme v kastrole na oleji a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
- 4Šťávu podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky a zjemníme zakysanou smetanou.
- 5Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.