Roštěnkové závitky

85 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 100gramůŠunkový salám
    • 100gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1kusPaprika červená
    • 4lžičkyHořčice plnotučná
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 4lžíceZakysaná smetana
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaSůl
    • 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
419 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  • 2
    Na každou roštěnku položíme plátek slaniny, šunkového salámu, sýra, polovinu předem uvařeného vejce a proužek očištěné papriky. Maso svineme a upevníme párátky.
  • 3
    Roštěnky obalíme v hladké mouce, krátce osmahneme v kastrole na oleji a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
  • 4
    Šťávu podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky a zjemníme zakysanou smetanou.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.