Roštěnky dušené na víně
60 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 2kusyOkurky nakládané
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Sladkokyselou okurku nakrájíme na malé kousky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 2Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme roštěnky a
- 4zprudka je obou stranách opečeme dozlatova. Pak oheň zmírníme, přilijeme bílé víno a pomalu je přikryté pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem z Masoxu. Před koncem dušení k roštěnkám přidáme nakrájenou okurku a ještě krátce vše již odkryté provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.