Roštěnky dušené v mléce
55 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusySardelové řezy
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1kusCibule
- 1šálekMléko polotučné
- 4plátkyHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
486 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme a opečeme na obou stranách na rozehřátém másle. Jakmile jsou opečené, zalijeme do roviny mlékem a mléko necháme vydusit.
- 2Do zbylé šťávy přimícháme nasekanou petrželovou nať, cibuli, sardelky a vše necháme zpěnit.
- 3Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a znovu vše zapečeme.
- 4Jako přílohu podáváme dušené brambory, jemné noky z odpalovaného těsta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.