Roštěnky na červeném víně s křenem
35 min.

Ingredience
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 100mililitrůVíno červené
- 2lžíceKřen
- 3lžíceKečup
- 1kusOkurky nakládané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusPaprika sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
41 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř zůstalo růžové.
- 2Opečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře, olej od opékání slijeme, do pánve přidáme máslo, na nudličky nakrájenou okurku a papriku, kečup, víno a sůl. Vše krátce podusíme a nalijeme na roštěnky. Posypeme nastrouhaným křenem a podáváme.
- 3Vhodnou přílohou jsou opékané brambory nebo smažené bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.