Roštěnky na chilli s paprikami
60 min.

Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 4lžíceOlej olivový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 200gramůAnglická slanina
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 2kusyPaprika zelená
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 4kusyVejce slepičí
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
881 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
62 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
615 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na plátky. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Vajíčka rozšleháme v misce. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 2Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme, dochutíme chilli kořením. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem z masoxu a krátce podusit pod pokličkou. Měkké roštěnky vyndáme z pánve a dáme do tepla.
- 4K tuku v pánvi po roštěnkách přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme masoxový vývar. Šťávu vaříme, dokud nezačne houstnout.
- 5V druhé pánvi opečeme slaninu, kterou po opečení vyjmeme a dáme do tepla. V pánvi na oleji po pečení slaniny podusíme doměkka nakrájené papriky, ke kterým nakonec přimícháme rajčatový protlak.
- 6V další malé pánvi rozehřejeme zbylé máslo a na něm připravíme z rozšlehaných vajec 4 omelety. Na každou dáme plátky opečené slaniny a část dušených měkkých paprik, pokapeme šlehačnou a přeložíme je.
- 7Roštěnky dáme na servírovací talíře, na ně položíme naplněnou omeletu a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.