Roštěnky na smetaně II

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
574 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z roštěnek odkrojíme okrajové blány, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Cibuli, petrželovou nať rozkrájíme na jemno, nastrouháme citrónovou kůru a usekáme sardele. Vše dáme zpěnit na máslo, poté přidáme roštěnky a opečeme je po obou stranách.
  • 3
    Pak vše podlijeme a necháme dusit do měkka.
  • 4
    Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a krátce povaříme.
  • 5
    Roštěnky vyndáme a šťávu scedíme.
  • 6
    Jako přílohu podáváme makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou a pokapané máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.