Roštěnky na smetaně II
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusySardelové řezy
- 1kusBobkový list
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 4plátkyHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrZakysaná smetana
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
574 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z roštěnek odkrojíme okrajové blány, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
- 2Cibuli, petrželovou nať rozkrájíme na jemno, nastrouháme citrónovou kůru a usekáme sardele. Vše dáme zpěnit na máslo, poté přidáme roštěnky a opečeme je po obou stranách.
- 3Pak vše podlijeme a necháme dusit do měkka.
- 4Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a krátce povaříme.
- 5Roštěnky vyndáme a šťávu scedíme.
- 6Jako přílohu podáváme makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou a pokapané máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.