Roštěnky na smetaně se zeleninou
65 min.

Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 20gramůPetržel kořen
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 20gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 20gramůMrkev kořen
- 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
- 0,25litrZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
833 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky zlehka naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle.
- 2Cibuli rozkrájenou na jemno zpěníme na másle, přendáme na ni opečené roštěnky a necháme dusit mírně podlité do měkka.
- 3Téměř ke konci dušení přidáme zeleninu pokrájenou na nudličky, podusíme 10 minut a poté přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.