Roštěnky na švédský způsob

60 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
  • 2
    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova. Opečené roštěnky vyndáme z pánve do mísy.
  • 4
    V pánvi na oleji po pečení masa osmahneme nakrájenou cibuli, pak k ní dáme zpět roštěnky, podlijeme masoxovým vývarem a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme.
  • 5
    Měkké roštěnky vyjmeme z pánve, šťávu v pánvi zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme masoxový vývar a smetanu. Ještě chvíli vaříme a pak přimícháme sardelovou pastu. Vše dobře promícháme, do omáčky vrátíme roštěnky a necháme ještě chvíli povařit.
  • 6
    Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme šťávou a posypeme osmaženou cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.