Roštěnky na švédský způsob
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej olivový
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceSardelová pasta
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 2Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova. Opečené roštěnky vyndáme z pánve do mísy.
- 4V pánvi na oleji po pečení masa osmahneme nakrájenou cibuli, pak k ní dáme zpět roštěnky, podlijeme masoxovým vývarem a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme.
- 5Měkké roštěnky vyjmeme z pánve, šťávu v pánvi zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme masoxový vývar a smetanu. Ještě chvíli vaříme a pak přimícháme sardelovou pastu. Vše dobře promícháme, do omáčky vrátíme roštěnky a necháme ještě chvíli povařit.
- 6Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme šťávou a posypeme osmaženou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.