Roštěnky na žampionech
50 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 400gramůBramborová kaše
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 3gramyJíška instantní
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno madeira
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme plátky žampionů a krátce orestujeme. Přilijeme víno Madeira, trochu hovězího vývaru a povaříme 2 minuty. Zahustíme jíškou, povaříme ještě 1 minutu a stáhneme z ohně.
- 2Na pánvi rozpálíme olej. Plátky masa osolíme, opepříme a jen lehce naklepeme. Na oleji zprudka opečeme po obou stranách.
- 3Na talíře položíme plátky masa, na každý talíř přidáme porci bramborové kaše a celý pokrm přelijeme trochou žampionové omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.