Roštěnky obložené zeleninou (portugalské)
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 4kusyRajčata
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné roštěnky na krajích nařízneme, aby se nám nekroutily. Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, pokapeme citrónovou šťávou a dáme na hodinu odležet.
- 2Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky. Na oleji ji podusíme až nám zesklovatí, posypeme mletou paprikou. Přidáme očištěné, semen zbavené a na proužky nakrájené papriky (jedna paprika by měla být pálivá) a dusíme do měkka. K paprikám poté přidáme oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, smes osoláme a dusíme ještě cca 5 minut.
- 3Připravené roštěnky opečeme na rozehřátém oleji na každé straně 3 minuty.
- 4Hotové roštěnky obložíme dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.