Roštěnky s dušenou cibulí a rajčaty
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůRajčata
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
46 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Podusíme je na lžíci oleje asi 15 minut, osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem.
- 2Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci oleje.
- 3Omyté maso osušíme, nakrájíme na 8 tenkých plátků a zprudka je opékáme po každé straně 1 minutu na 2 lžících oleje. Snížíme teplotu a dopékáme ještě 2 minuty. Na maso položíme vločky másla a pečeme 1 minutu. Potom roštěnky osolíme a opepříme.
- 4Maso upravíme na nahřáté talíře s rajčaty a dušenou cibulí.
- 5Můžeme podávat s trojúhelníčky upečeného lístkového těsta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.