Roštěnky s hořčicovou omáčkou
40 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 5decilitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusFeferony
- 3lžíceHořčice polotučná
- 100gramůJogurt bílý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
450 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso rozkrájíme na plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran opečeme. Maso z pánve vybereme, do sádla vložíme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Naskládáme na ni zpátky roštěnky, zalijeme vývarem, vložíme nasekanou feferonku. Pod pokličkou dusíme do měkka.
- 2Měkké maso vyndáme, poklademe na jednotlivé talíře. Zbylou šťávu vydusíme na tuk, přidáme hořčici, přilijeme jogurt, vše dobře promícháme a prohřejeme. Připravenou omáčkou přelijeme porce roštěnek na talíři. Nakonec přidáme vhodnou přílohu, posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.