Roštěnky s klobásou
55 min.
Ingredience
- 250gramůKlobása - Čabajka
- 2kusyCibule
- 200gramůSádlo vepřové škvařené
- 6lžicPórek
- 2decilitryOlej olivový
- 150gramůSýr Niva 50% - tavený
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 100gramůHříbky čerstvé
- 0,5kilogramHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1563 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
158 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Naporcované roštěnky naklepeme, nařízneme konce, aby při pečení zůstaly rovné, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem a necháme 3 hodiny na chladnem místě odležet.
- 2Očištěné hříbky uvaříme a necháme vychladnout.
- 3Pekáč vymažeme sádlem a do něj naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, cibuli posypeme nakrájenými hříbky, na ně rozložíme roštěnky, na kolečka nakrájený česnek a pórek, přiložíme ještě na tenká kolečka nakrájenou klobásu. Pekáč přiklopíme a pokrm dáme do vyhřáté trouby na 30 minut zapéct.
- 4Když jsou roštěnky hotové, vytáhneme je z trouby a ještě za horka je posypeme nastrouhanou nivou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.