Roštěnky se šalvějovým máslem
35 min.
Ingredience
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 700gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 250mililitrůVíno bílé
- 125gramůZakysaná smetana
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
59 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalvěj omyjeme, osušíme, několik lístků necháme na ozdobu a zbylé nasekáme. 1 lžíci nasekané šalvěje také odložíme stranou.
- 2Máslo, až 2 lžíce, smícháme se šalvějí, citronovou šťávou, solí a pepřem. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.
- 3Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme a potřeme pepřem a lžící nasekané šalvěje. Maso opékáme na zbylém rozehřátém másle asi 5 minut z obou stran, osolíme, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.
- 4Šťávu zalijeme vínem, krátce povaříme a vmícháme zakysanou smetanu.
- 5Roštěnky urovnáme na mísu. Maso podáváme s plátky citronu, na plátky nakrájeným šalvějovým máslem, omáčkou a lístky šalvěje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.