Roštěnky se sardelovou omáčkou

70 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
57 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
497 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnou pokrájíme na plátky, které na obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme, v pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Osmažené plátky vybereme z pánve a udržujeme teplé k dalšímu použití.
  • 2
    V hrnci na rozpáleném másle osmahneme za stálého míchání drobně rozkrájenou cibuli. Vrátíme do hrnce osmažené roštěnky, podlijeme vývarem, pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Po dobu dušení roštěnky obrcíme a podle potřeby podléváme vývarem.
  • 3
    Smetanu důkladně promícháme se sardelovou pastou, přidáme na malé kostky pokrájené okurky. Maso opět vybereme, rozdělíme na jednotlivé
  • 4
    talíře. Ochucenou smetanu vlijeme do zbylé šťávy z masa, promícháme, chvilku prohřejeme a odstavíme.
  • 5
    Teplou omáčkou přelijeme roštěnky na talířích. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.