Roštěnky se sardelovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2špetkySůl
- 1kusCibule
- 5decilitrůVývar z hovězích kostí
- 250gramůZakysaná smetana
- 2lžičkySardelová pasta
- 100gramůOkurky nakládané
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
57 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
497 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Roštěnou pokrájíme na plátky, které na obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme, v pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Osmažené plátky vybereme z pánve a udržujeme teplé k dalšímu použití.
- 2V hrnci na rozpáleném másle osmahneme za stálého míchání drobně rozkrájenou cibuli. Vrátíme do hrnce osmažené roštěnky, podlijeme vývarem, pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Po dobu dušení roštěnky obrcíme a podle potřeby podléváme vývarem.
- 3Smetanu důkladně promícháme se sardelovou pastou, přidáme na malé kostky pokrájené okurky. Maso opět vybereme, rozdělíme na jednotlivé
- 4talíře. Ochucenou smetanu vlijeme do zbylé šťávy z masa, promícháme, chvilku prohřejeme a odstavíme.
- 5Teplou omáčkou přelijeme roštěnky na talířích. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.