Roštěnky se zeleninou
75 min.

Ingredience
- 2kusyKedlubna
- 4kusyRajčata
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1kusCeler bulvový
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrZakysaná smetana
- 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky jemně naklepeme, kraje nakrojíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách. Poté roštěnky vyndáme na talíř. V témže tuku osmahneme cibuli nakrájenou na jemno. Na osmaženou cibuli dáme roštěnky, podlijeme a dusíme téměř do měkka. Poté přidáme zeleninu pokrájenou na silnější nudličky, podusíme cca 10 minut, přidáme oloupaná na dílky rozkrájená rajčata a necháme krátce přejít varem.
- 2Na závěr přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce ještě povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.