Roštěnky smažené v křenovém těstíčku
30 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstíčko
- 1kusCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůHořčice kremžská
- 60gramůKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
50 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
955 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, křen nastrouháme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Plátky zprudka po obou stranách osmažíme na oleji, necháme vychladnout a obalíme v křenovém těstíčku. Smažíme dorůžova ve výpeku, do něhož jsme přidali máslo.
- 3Těstíčko připravíme smícháním rozšlehaných vajec, mouky, cibule, křenu a hořčice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.