Roštěnky v marinádě
40 min.

Ingredience
- marináda
- 2kusyCibule
- 10kusůRajčata sušená sterilovaná
- 1lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno portské
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1šálekOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2640 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
197 g
Sacharidy
180 g
Vláknina
44 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se sušenými rajčaty a nasekaným česnekem osmahneme na oleji. Po vychladnutí vše smícháme s vínem, zeleným pepřem, tymiánem a bobkovým listem.
- 2Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme nadrceným pepřem. Roštěnky vložíme do připravené marinády, přelijeme olejem a necháme do druhého dne odležet.
- 3Potom maso opečeme na pánvi nebo na grilu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.