Roštěnky v pikantní smetanové omáčce
30 min.

Ingredience
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusPaprika sterilovaná
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusOkurky nakládané
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
963 mg
Postup přípravy
- 1Okurku a papriku nakrájíme na nudličky, kapary nasekáme, vše osmahneme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, potom smetanou a 2 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou.
- 2Očištěné maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstalo uvnitř růžové.
- 3Opečené roštěnky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
- 4Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.