Roštěnky v sýrovém těstíčku
30 min.
Ingredience
- 2lžičkyKari koření
- 1lžičkaSůl
- 5lžicMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
166 mg
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1V míse z vajíček, nastrouhaného sýra, piva a 4 lžic mouky smícháme těstíčko, které podle chuti osolíme.
- 2Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, na okrajích nařízneme, potřeme je kari kořením, osolíme a obalíme v zbylé mouce. Pak je namočíme do připraveného těstíčka a v pánvi na rozehřátém oleji zprudka pečeme z obou stran, poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.