Roštěnky ve smetanové omáčce
60 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 200gramůZakysaná smetana
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
41 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
58 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme lžící hladké mouky. Připravené roštěnky po jedné straně osmahneme v kastrole na másle, druhou stranu potřeme prolisovaným česnekem. Mírně podlijeme vodou (nebo vývarem) a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu rozmíchanou se zbylou moukou a ještě chvíli podusíme. Můžeme podávat s knedlíky nebo s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.