Roštěnky ve smetanové omáčce

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
41 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
58 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme lžící hladké mouky. Připravené roštěnky po jedné straně osmahneme v kastrole na másle, druhou stranu potřeme prolisovaným česnekem. Mírně podlijeme vodou (nebo vývarem) a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu rozmíchanou se zbylou moukou a ještě chvíli podusíme. Můžeme podávat s knedlíky nebo s noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.