Roštěnky vídeňské
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2,5lžíceSádlo škvařené
- 750gramůHovězí bok
- 3lžíceHovězí vývar základní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusSalát hlávkový
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky jemně naklepeme, na okrajích nakrojíme na více místech a opět shrneme do původního tvaru, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme hladkou moukou.
- 2Sádlo rozehřejeme na pánvi a roštěnky z každé strany opečeme cca 3 minuty. Poté je přendáme na teplou mísu, sádlo slijeme,přidáme máslo, špetku mouky, osmahneme a přidáme cca 3 lžíce vývaru. Necháme přejít varem.
- 3Hotovou šťávou přelijeme roštěnky na horké míse, obložíme zeleninou nebo listy salátu a na každou roštěnku dáme kroužky cibule osmažené na zbytku sádla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.