Rouenská kachna
160 min.
Ingredience
- 100gramůKachní drůbky
- 1kusCibule
- 100mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 3kusyVejce slepičí
- 30mililitrůKoňak
- 0,5lžičkaSolamyl
- 100mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyMajoránka
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1000gramůKachna domácí
- 200gramůVeka
- 800gramůBramborový knedlík
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
65 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
343 mg
Cukr
726 mg
Postup přípravy
- 1Kachní drůbky třikrát umeleme s cibulí, přidáme veku namočenou v mléce, muškátový oříšek, majoránku, vejce, pokropíme koňakem, osolíme, opepříme, vše důkladně promísíme a necháme chvíli odležet.
- 2Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme nádivkou a zašijeme.
- 3Poté ji vložíme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.
- 4Kachnu vyjmeme z pekáče a tuk vysmahneme. Polovinu tuku slijeme, zbylý tuk s vypečenou šťávou zahustíme Solamylem rozmíchaným v 1 dl vody. Chvilku povaříme, případně přisolíme.
- 5Kachnu zbavíme nití a naporcujeme. Na talíře narovnáme bramborové knedlíky, které přelijeme šťávou, přidáme porci kachny slabě přelité čistým tukem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.