Rouenská omáčka
40 min.
Ingredience
- 1decilitrVíno červené
- 6kusůKarotka
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůJátra kachní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaPepř cayenský
- 600gramůKosti hovězí morkové
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
66 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Červené víno povaříme s jemně nakrájenými karotkami, trochou tymiánu a bobkovým listem. Za mírného varu pomalu přidáváme máslo. Přecedíme, přidáme nasekaný morek a sítem prolisovaná játra. Vše podusíme.
- 2Nakonec omáčku propasírujeme plátýnkem, osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a citronovou šťávu.
- 3Podáváme zejména ke kachně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.