Rouille s chillli
15 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 60gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
668 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ze staršího bílého chleba odstraníme kůrky. Středy chleba přelijeme vodou, necháme asi 30 vteřin nasáknout a poté nadbytečnou vodu vymačkáme. Vymačkanou tekutinu odložíme.
- 2Nahrubo rozkrájený česnek a chilli papričky dáme do hmoždíře, přidáme špetku soli a vše utřeme na hladkou pastu.
- 3Promícháme chléb s pastou. Za stálého míchání přidáme panenský olivový olej. Pokud se nám směs začne rozdělovat, přidáme trochu tekutiny vymačkané z chleba. Nakonec do pasty vmícháme rajčatový protlak a podle chuti cayenský pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.