Rouille s chillli

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
668 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze staršího bílého chleba odstraníme kůrky. Středy chleba přelijeme vodou, necháme asi 30 vteřin nasáknout a poté nadbytečnou vodu vymačkáme. Vymačkanou tekutinu odložíme.
  • 2
    Nahrubo rozkrájený česnek a chilli papričky dáme do hmoždíře, přidáme špetku soli a vše utřeme na hladkou pastu.
  • 3
    Promícháme chléb s pastou. Za stálého míchání přidáme panenský olivový olej. Pokud se nám směs začne rozdělovat, přidáme trochu tekutiny vymačkané z chleba. Nakonec do pasty vmícháme rajčatový protlak a podle chuti cayenský pepř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.