Roussillonská omeleta
20 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůŠunka dušená
- 0,25kusPaprika zelená
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce dobře rozšleháme se solí a pepřem. Na rozpálené pánvi rozpustíme tuk, aby pokryl celé dno. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a šunku. Opékáme cca 2 minuty do změknutí, potom přidáme rajčata.
- 2Vlijeme vejce, jakmile začnou tuhnout, odsuneme tužší část, aby se neupečená část dostala na dno pánve. Neustále je nadzvedáváme a pohybujeme pánví, aby se vejce nepřilepila.
- 3Když jsou vejce na povrchu stále ještě tekutá, přeložíme 1/3 omelety směrem ke středu, celou omeletu překlopíme přeloženou stranou dolů na teplý talíř. Podáváme ihned s bagetou nebo salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.