Roussillonská omeleta

20 min.
Francie
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce dobře rozšleháme se solí a pepřem. Na rozpálené pánvi rozpustíme tuk, aby pokryl celé dno. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a šunku. Opékáme cca 2 minuty do změknutí, potom přidáme rajčata.
  • 2
    Vlijeme vejce, jakmile začnou tuhnout, odsuneme tužší část, aby se neupečená část dostala na dno pánve. Neustále je nadzvedáváme a pohybujeme pánví, aby se vejce nepřilepila.
  • 3
    Když jsou vejce na povrchu stále ještě tekutá, přeložíme 1/3 omelety směrem ke středu, celou omeletu překlopíme přeloženou stranou dolů na teplý talíř. Podáváme ihned s bagetou nebo salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.