Rozmarýnové chlebové placky
85 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 10gramůDroždí sušené
- 10gramůSůl
- 350mililitrůVoda pitná
- 60mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 30gramůRozmarýn čerstvý
- 15gramůSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Vápník
49 mg
Postup přípravy
- 1Ve velké míse promícháme mouku se solí a sušeným droždím. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně prohněteme. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 30 minut kynout.
- 2Vykynulé těsto znovu důkladně prohněteme, případně zasypeme ještě trochou mouky, aby nelepilo. Z těsta vyválíme asi 2 cm silnou placku, kterou vložíme na plech potřený olejem a necháme znovu 15 minut kynout.
- 3Čerstvý rozmarýn nasekáme najemno, placku potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a hrubou solí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.