Rozmarýnové rizoto s pikantním mletým masem
45 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 4lžíceRozmarýn čerstvý
- 100gramůslanina farmářská před smaž.
- 500mililitrůVepřové maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř cayenský
- 1lžičkaChilli con carne
- Na dochucení
- 20gramůSýr Gran Moravia
- 4lžíceRozmarýn čerstvý
- Vařená rýže
- 600gramůHovězí vývar základní
- 300gramůRýže Arborio
- 4lžíceHrášek mražený
- 1lžíceSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
60 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi si na rozpáleném másle a oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli s větvičkou rozmarýnu. Po chvíli rozmarýn dáme pryč, přidáme k cibuli na kostičky pokrájenou slaninu, promícháme a smažíme do doby, až začne slanina zlátnout. Pak přimícháme mleté vepřové maso, ochutíme ho solí, chilli, pepřem a vše smažíme pod poklicí asi 10 minut doměkka.
- 2Mezitím si postavíme hrnec s hovězím vývarem na druhou plotýnku. Jakmile se začne vývar vařit, přidáme do něj promytou rýži, skořici, snížíme teplotu a pomalu rýži uvaříme al dente. Vaříme ji přibližně 10-12 minut (podle druhu a návodu). Během vaření rýži nemícháme.
- 3Z uvařené rýže vyjmeme skořici, rýži dáme do pánve s mletým masem a vše zlehka promícháme.
- 4Velkou naběračkou rizoto dáme na talíře tak, že utvoříme kopečky. Každý kopeček posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme malou snítkou rozmarýnu a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.