Rožněný chřest s holandskou omáčkou
20 min.
Ingredience
- omáčka
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceOcet vinný
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 115gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
26 mg
Cukr
208 mg
Postup přípravy
- 1Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a vložíme chřest zbavený dolních dřevnatých konců. Opékáme asi 5 minut a během pečení chřest jednou obrátíme.
- 2Příprava omáčky: Do hrnku nalijeme ocet a svaříme na polovinu. Odstavíme z plotny a vmícháme 2 lžíce vody a po jednom přišleháme žloutky. Hrnek vrátíme na plotnu a na mírném ohni směs šleháme do husté, nadýchané pěny. Odstavíme z plotny a postupně všleháme rozpuštěné máslo. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
- 3Chřest upravíme na talíře a přelijeme holandskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.