Rožněný chřest s holandskou omáčkou

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
26 mg
Cukr
208 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a vložíme chřest zbavený dolních dřevnatých konců. Opékáme asi 5 minut a během pečení chřest jednou obrátíme.
  • 2
    Příprava omáčky: Do hrnku nalijeme ocet a svaříme na polovinu. Odstavíme z plotny a vmícháme 2 lžíce vody a po jednom přišleháme žloutky. Hrnek vrátíme na plotnu a na mírném ohni směs šleháme do husté, nadýchané pěny. Odstavíme z plotny a postupně všleháme rozpuštěné máslo. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
  • 3
    Chřest upravíme na talíře a přelijeme holandskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.