Rožnovská králičí játra
22 min.
Ingredience
- 200gramůJátra králičí
- 2kusyCibulka jarní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůChléb konzumní
- 200gramůKráličí ledvinky
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
902 mg
Cukr
498 mg
Postup přípravy
- 1Omytá králičí játra i s ledvinkami pokrájíme na plátky. Ledvinky rozkrojíme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, pokrájíme ji na tenké kroužky.
- 2V pánvi rozpálíme máslo s olejem a cibulku zpěníme. Když se začne smažit, přidáme játra s ledvinkami a krátce, ze všech stran, je orestujeme. Potom pánev zakryjeme poklicí a pokrm dusíme asi 5 minut.
- 3Játra ochutíme solí, drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem. Ihned podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.