Rucolová omáčka
15 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůRukola
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 175gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1082 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
87 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Vápník
240 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme smetanu a přidáme nahrubo nasekanou rucolu. Poté postupně přidáváme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Nevaříme.
- 2Nakonec podle hcuti přidáme sůl a pepř.
- 3Omáčka je vhodná ke špagetám a úzkým nudlím (tagliatelle nebo linguine).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.