Rukolové pesto

20 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
539 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rukolu omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat, odstraníme řapíky a listky natrháme na kousky.
  • 2
    Z citronu vymačkáme šťávu, oloupaný česnek nahrubo nasekáme a sýr nastrouháme.
  • 3
    Rukolu, citronovou šťávu, polovinu vlašských ořechů a nastrouhaný sýr vložíme do mixéru a za stálého přilévání olivového oleje rozmixujeme. Pesto osolíme, zamícháme, navršíme do misky a necháme alespoň 2 hodiny uležet v chladničce.
  • 4
    Před podáváním ozdobíme pesto zbylými ořechy a podáváme např. k telecí pečeni se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.