Rukolový salát s avokádem
15 min.
Ingredience
- 2kusyAvokádo
- 120gramůRukola
- 1kusSalát ledový
- 80gramůŘeřicha
- 12kusůRajčata
- Zálivka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme 1 lžičku dijonské hořčice, 1 lžíci vinného octa, 3 lžíce olivového oleje a 1 lžíci vody, vše osolíme a opepříme. Takto připravenou zálivku odložíme stranou.
- 2Avokádo omyjeme, překrojíme a vyjmeme pecky. Slupku oloupeme, dužinu nakrájíme na větší kousky a vložíme do velké mísy. Rukolu, ledový salát a řeřichu omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme, přidáme do mísy k avokádu. Takto připravený salát přelijeme zálivkou a vše důkladně promícháme. Nakonec přimícháme překrojená cherry rajčátka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.