Rumové tašky
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůOřechy vlašské
- 50gramůCukr moučkový
- 4litryVoda pitná
- 0,5decilitrRum
- 200gramůPovidla švestková
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
46 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Brambory se slupkou uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, necháme vychladnout. Studené nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, vsypeme mouku, vlijeme rum.
- 2Těsto promícháme, vyklopíme na moukou vysypaný vál. Rukama prohněteme, vypracujeme tuhé těsto. Válečkem rozválíme plát, který nakrájíme na čtverce. Do každého položíme lžičku povidel a prsty slepíme konce.
- 3Do hrnce nalijeme vodu a do vařící vody dáme připravené taštičky. Vaříme asi 8 minut, hotové jsou, jakmile vyplavou na hladinu.
- 4Uvařené scedíme, naporcujeme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, mletými ořechy, polijeme rozpuštěným máslem a taštičky podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.