Rumpsteak - dvojitá roštěnka
25 min.

Ingredience
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5decilitrHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
38 g
Vláknina
20 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky o hmotnosti 200 g naklepeme, na okrajích na několika místech nakrojíme, osolíme, opepříme a shrneme do původního tvaru.
- 2Sádlo rozehřejeme a rostěnky opečeme na obou stranách po 6 - 7 minutách. Poté je přendáme na horkou mísu a sádlo z pánve slijeme. Přidáme máslo a trochu vývaru, ode dna uvolníme šťávu, vše necháme přejít varem a posléze šťávou polijeme roštěnky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.