Rumunské paprikové lusky s fazolemi
50 min.
Ingredience
- 1kilogramFazolové lusky zelené
- 4litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- Na náplň
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 8kusůVejce slepičí
- 4decilitryVoda pitná
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z paprik odřízneme vršky, odstraníme jádřince a zalijeme horkou, špetkou soli osolenou vodou. Poté je ihned vychladíme ve studené tekoucí vodě a necháme okapat. Čtyři celé paprikové lusky odložíme stranou k dalšímu použití. Z ostatních stáhneme slupku, krájíme je na nudličky a vložíme do misky.
- 2V pánvičce rozpálíme 30 g tuku, osmahneme na něm oloupanou drobně nakrájenou cibuli do zlatova. Vložíme rozkrájené paprikové lusky, ochutíme solí, pepřem a vlijeme rozkvedlané vejce. Stálým mícháním vajíčka smažíme až do ztuhnutí. Připravenou směsí plníme celé paprikové lusky. Ve velké pánvi nebo v nízkém širokém hrnci rozehřejeme zbylý tuk a opečeme papriky z každé strany. Potom je podlijeme teplou vodou a povaříme ještě 10 - 15 minut.
- 3Těsně před podáváním rozdělíme lusky na čtyři jednotlivé talíře, polijeme vlastní šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.