Ruská Pascha
25 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh tučný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1hrstHrozinky
- 1hrstMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
56 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
389 mg
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh utřeme s máslem, přidáme vejce, sůl a smetanu. Směs opatrně mícháme a zahříváme na mírném ohni - nesmíme vařit.
- 2Přidáme cukr, vanilkový cukr, rozinky, plátky mandlí a vše promícháme.
- 3Cedník vyložíme plátěným ubrouskem, nalijeme paschu, zavážeme, zatížíme a necháme do druhého dne stát.
- 4Obsah cedníku vyklopíme na talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.