Ruská višňová polévka s ovocnými pelmeněmi
35 min.
Ingredience
- 600gramůVišně
- 0,5lžičkaHřebíček
- 1200mililitrůVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 120gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Višně určené na polévku rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu višní vypeckujeme, druhou rozmačkáme, přidáme k ní pecky z první poloviny višní a 3 hřebíčky, zalijeme 1,2 l horké vody, vsypeme cukr, uvedeme do varu, asi 2 minuty povaříme, poté necháme 15 - 20 minut stát. Směs následně přecedíme, pecky i hřebíčky vyjmeme a dřeň propasírujeme zpět do ovocného vývaru.
- 2Mezitím připravíme pelmeně: Do mouky rozklepneme vejce, přilijeme 30 ml vody, přidáme špetku soli, smícháme a vypracujeme tuhé těsto. To na pomoučeném vále rozválíme na tenkou placku, z níž tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko položíme 1 - 2 vypeckované višně, okraje těsta nakonec dobře stiskneme.
- 3Před podáváním zavaříme pelmeně do vařící polévky, vaříme přibližně 5 - 10 minut. Odstavíme z ohně, podle chuti přisladíme a vmícháme šlehačku.
- 4Polévku podáváme teplou, do každého talíře přidáme ještě lžíci zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.