Ruské pirožky rasstěgaje s houbovou náplní
50 min.
Ingredience
- 400gramůMouka polohrubá
- 200mililitrůVoda pitná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 15gramůDroždí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 250gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1kusKapie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme těsto. Z polohrubé mouky, studené vody, 75 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 0,5 lžičky soli a droždí vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
- 2Hotové těsto vyválíme na placku, silnou asi 6 mm, ze které rádýlkem vykrájíme obdélníky o stranách 12x7 cm. Kratší strany potřeme bílkem a těsto podélným přeložením a stisknutím kratších stran vytvarujeme do formy loděk, které vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem.
- 3Zatímco těsto kyne, připravíme náplň. Směs očištěných čerstvých hub nakrájíme na malé kousky a spolu s drobně nakrájenou cibulkou je na másle podusíme. Směs osolíme, opepříme a promícháme s nastrouhaným uvařeným vejcem a zakysanou smetanou. Dále na tenké krátké proužky nakrájíme větší kapii.
- 4Hotovou směsí naplníme připravené těstové pirohy, ozdobíme proužky kapie a plech vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme asi 15 minut.
- 5Teplé rasstěgaje s houbovou náplní podáváme jako přílohu k zeleninovým polévkám i masovým bujonům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.