Ruské smažené tvarohové šišky
45 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh jemný
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSmetana
- 1lžíceCukr krupice
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 4lžíceCukr moučkový
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 150gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
55 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh zpracujeme s moukou, vejcem, smetanou, cukrem, polovinou prášku do pečiva a špetkou soli. Dobře rozmícháme, aby se v těstě netvořily hrudky, poté ze směsi vytvoříme několik tenkých válečků, které rozkrájíme na díly, dlouhé asi 8 cm.
- 2Válečky smažíme v oleji do zlatova.
- 3Horké opečené šišky podáváme sypané moučkovým cukrem, polité zakysanou smetanou a rozehřátým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.