Ruské tvarožníky
40 min.
Ingredience
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 500gramůTvaroh jemný
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 5lžicMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
24 g
Sacharidy
44 g
Cukr
39 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Polovinu hladké mouky smícháme s tvarohem, druhou polovinu rozděláme s vejci, cukrem, solí a lžící másla. Obě těsta spojíme a vypracujeme hmotu, kterou necháme asi 30 minut odpočinout.
- 2Z uleželého těsta vytvarujeme váleček, nakrájíme na kolečka, na pánvi v rozehřátém másle osmažíme do růžova.
- 3Tvarožníky podáváme teplé, silně posypané cukrem a polité zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.