Ruské zelí s jablky
60 min.
Ingredience
- 700gramůZelí hlávkové bílé
- 3kusyJablka
- 1kusRajčata
- 1litrVývar zeleninový
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a po okapání vsypeme do hrnce. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a přidáme k zelí spolu s olejem. Vaříme asi 20 minut. Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme, nadrobno nakrájíme a vmícháme do zelí s jablky. Okořeníme kmínem a vaříme ještě 20 minut. Chvíli před koncem vaření pokrm zaprášíme hladkou moukou, povaříme a odstavíme z plotny. Můžeme podávat s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.