Ruský boršč
180 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 30gramůSlanina vepřová
- 330gramůHovězí maso přední
- 100gramůVepřová plec
- 20gramůSůl
- 0,2gramBobkový list
- 0,2gramNové koření celé
- 100gramůZelenina kořenová
- 70gramůRajčata
- 7gramůCukr krupice
- 70mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1700mililitrůVoda pitná
- 30gramůČervená řepa
- 70gramůBrambory
- 7gramůPaprika mletá sladká
- 200gramůKosti hovězí řídké
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 70gramůCitrony
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Přidáme opláchnuté hovězí a vepřové maso, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, osolíme, přidáme nové koření a bobkový list, oloupanou a rozkrájenou cibuli a nejméně 2 hodiny zvolna vaříme. Vepřové maso vyjmeme dřív - rozvařilo by se.
- 2Po uvaření hvězího masa vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme očištěnou, opláchnutou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, hlávkové zelí, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a opláchnutá a na malé kousky nakrájená rajčata. Vše krátce povaříme.
- 3Slaninu nakrájíme na menší kostičky, mírně ji rozškvaříme, zpěníme na ní papriku a přidáme do polévky.
- 4Prosátou mouku rozšleháme se smetanou a za stálého promíchání vlijeme do polévky. Vaříme nejméně půl hodiny.
- 5Potom do polévky přidáme uvařenou, oloupanou červenou řepu, nakrájenou na hrubší nudličky, vložíme kostičky hovězího a vepřového masa, přichutíme cukrem a citronovou šťávou a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 8. 11. 2015
Ruský boršč
Opravdu výborný Boršč, vařila jsem poprvé a vařit budu určitě znovu🙂Pokud nejsou kosti, tak stačí jen maso.