Ruský tvarohový nákyp vařený
45 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh jemný
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 50gramůKandovaná pomerančová kůra
- 3lžícePšeničná krupice
- 50gramůHrozinky
- 100gramůKandované ovoce
- 200mililitrůSirup malinový
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
70 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
574 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh umícháme, přidáme žloutky, cukr, špetku soli, nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru, krupici a rozpuštěné máslo. Vařečkou vše dobře rozmícháme, přidáme omyté hrozinky a kandované ovoce, nakrájené na malé kousky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do tvarohové hmoty.
- 2Tvarohové těsto vložíme do pudinkové formy nebo do mísy z varného skla, kterou jsme vymazali máslem a vysypali cukrem. Vaříme ve vodní lázni do ztuhnutí.
- 3Nákyp podáváme horký, krájíme na porce a přeléváme malinovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.